Geplaatst in Geen categorie

& dan

Inderdaad, en dan! Na heel veel nachtjes geslapen te hebben het besluit genomen om mijn tanden te zetten in het opzetten van een stichting.
Reden? Het is gewoon super om jonge mensen met autisme/een lichamelijke beperking de kans te bieden die ze zo nodig hebben!
Op mijn blog hou ik jullie op de hoogte van het opzetten van de stichting. Maar ook hoe mijn leven eruit ziet met twee kinderen die een beperking hebben
Met al die plannen in mijn hoofd ben ik er nog niet. Om een stichting op te zetten is een plan superhandig. Alles op papier moet nu eenmaal; niet alleen voor een notaris, maar ook voor bank, subsidies, zorginstellingen, enzovoorts meer. Het plan is wel om een stichting met een onderneming op te zetten. Niet om er rijk van te worden, maar wel om onder ande-re de stichting (gedeeltelijk) draaiende te kunnen houden. Naïef? Waarschijnlijk wel……. De praktijk zal het uitwijzen.
Handig en verstandig was die zoektocht op internet. Want ik wilde en wil wel alles gelijk netjes in de goede volgorde doen.
De Smartmethode is prettig om mee te werken. Het handvat om mee aan de slag te gaan.
Dan is er nog het opstellen van de statuten. Daarvoor zijn er de verschillende stichtingen die hun statuten al op orde hebben. Spieken hoe zij dat hebben gedaan…..
Mensen die me kunnen helpen met raad en daad zijn onmisbaar! Ook die mensen voor een stichtingsbestuur zijn nodig.
Een KVK inschrijving is nodig; al zal dat niet het meest ingewikkelde om te doen zijn!
Het openen van een bankrekening dat bij de stichting hoort kost tijd in de zin dat het een ommetje banken maken is. Welke bank biedt wat en voor welke prijs?????
Al met al heel wat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s