Geplaatst in &kaatje

&kaatje

Nou, daar ben ik dan met mijn allereerste bericht. Heel spannend om een stichting op te zetten. Waarom zou je een stichting opzetten? Euh ja, waarom? Omdat er soms zoveel meer mogelijk is dan mensen denken. Niet alleen op het gebied van autisme, maar ook als je astma patiënt bent kun je meer dan je denkt.

In de afgelopen jaren was het maar al te vaak zo dat het negatieve benadrukt werd. Doodmoe werd en word ik ervan. Bij de 10-minutengesprekken op de reguliere basisschool werd altijd het negatieve benadrukt. Vroeg ik om drie positieve punten keek de juf me wazig aan. Geduldig wachtte ik op antwoord. De juf zat duidelijk te zweten. Na hard nadenken kwam er wel één positief puntje naar voren.

Mijn beide kinderen zaten op mytylschool de Thermiek in Leiden. Gelukkig werden daar ook de positieve kanten bekeken van de kinders. Na de Thermiek volgde voor beide kinders een andere school.

Dochter ging naar het MBO. Oei, en daar kregen  wat docenten het aan de stok met mams. Wat is het toch moeilijk om iets positiefs te vertellen over een leerling! Zoon ging naar de middelbare school waar men autisme vermoedde. Gelukkig is men hier positiever ingesteld. Al valt het ook hier niet altijd mee om het positieve te benadrukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s